bcmf
cephalonia
BCMF Musicians
THE LIVE CONCERTS '2021
Ezeni Athans
Founder BCMF & Pianist
Η Ezeni Athans είναι διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου με διατριβή στη Σύνθεση με θέμα τον Ρώσο συνθέτη Alexander Scriabin. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Μουσικών Σπουδών με Άριστα, βήμα το οποίο την παρότρυνε να εστιάσει στην μελέτη της μουσικής δημιουργίας του συνθέτη τόσο ακαδημαϊκά όσο και σε επίπεδο επιτέλεσης των έργων του Scriabin στο πιάνο. Έχει αποκλειστικό στόχο την προβολή της επιτέλεσης της κλασικής μουσικής για Πιάνο μέσα από δρώμενα στα πρότυπα δράσεων όπως αυτά συμβαίνουν στο εξωτερικό. Έχει σπουδάσει και μελετήσει με σπουδαίους Πιανίστες όπως οι Ευγένιος Μογκιλέβσκυ και Daniel Blumenthal στο Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών και έχει παρακολουθήσει στενά την ραγδαία μετάβαση από το στυλ επιτέλεσης στις σημερινές απαιτήσεις του performance. Οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν έργα για σόλο πιάνο αλλά και για μουσική δωματίου σε αρκετές χώρες όπως το Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία και Ελλάδα για πολυάριθμους φορείς. Όσον αφορά στην ελληνική μουσική, έχει παρουσιάσει έργα Επτανησίων συνθετών σε εκδηλώσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων επί Πρόεδρο κ.Ναπολέων Μαραβέγια. Παραδείγματα πρωτότυπων δράσεων της αποτελούν το Πολεμικό Μουσείο, η επιτέλεση εκτός του τυπικού concert hall, fulldome projection performances, ιερή μουσική κ.ά. Οι δράσεις αυτές έχουν λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη Φορέων του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού καθώς και στη Ρωσία ενώ ρίχνει γροθιά στο πρωτόκολλο της επιτέλεσης της κλασικής μουσικής μέσα από το Piano and the New Art Era. Είναι η δημιουργός του Διεθνούς Boutique Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για την Κεφαλονιά 2021 ενώ έχει επιλεγεί από τον ΤΗΕ ECONOMIST-GREECE ως Πιανίστα για πρωτότυπες δράσεις. Η Ezeni Athans παίζει σε πιάνο που της χορηγούν οι εταιρείες Yamaha/Steinway & Sons.
Keiko Yamaguchi
Violin
Η Keiko Yamaguchi γεννήθηκε στο Tokyo. Διδάχθηκε από τον Takashi Shimizu στο Tokyo National University of Fine art and Music και στην Βασιλεία από τους Adelina Oprean και Gérard Wyss στο Luzern conservatory όπου εργάστηκε στο solo βιολί με τον Giuliano Carmognola και πήρε το διπλωμα της με υψηλή διάκριση από το Schola cantorum Basiliensis. Αφιερώθηκε στη μελέτη του baroque βιολιού με καθοδηγητή την Chiara Banchini. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Ιαπωνία δέχθηκε ισχυρές μουσικές επιρροές από το Amadeus Quartet όσο και από τον Yasuro Sumi.
Η Keiko Yamaguchi δίνει solo ρεσιτάλ καθώς και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Παίζει με διάφορες Ορχήστρες όπως Kammerorchester Basel, Zürcher Kammerorchester, Festival Strings Luzern, Opernhaus Zürich, Εnsemble 415, Εnsemble Classique, Alpha Ensemble. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ στην Ευρώπη, Αμερική, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Κίνα και Ιαπωνία.
Είναι μέλος του Εnsemble Amaltea και της Luzerner Sinfonieorchester.
Την ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η επιτέλεση μουσικής δωματίου σε παραδοσιακά μουσικά όργανα καθώς και το ρεπερτόριο από baroque μέχρι σύγχρονο.
Η Keiko Yamaguchi παίζει σε βιολί Nicolas Lupot, Paris, 1822.
Rosario Conte
Guitar |Theorbo
Ο Rosario Conte γεννήθηκε το1966 στο Taranto της Ιταλίας. Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση μελετώντας βιολί και κιθάρα και έπειτα στράφηκε προς τα μουσικά όργανα εποχής και την ιστορική επιτέλεση. Μελέτησε baroque κιθάρα, lute, theorbo και basso continuo στο Piccinni Conservatoire/Bari και πήρε το δίπλωμα του σε κιθάρα και lute με υψηλή διάκριση. Από το 2002-2004 μελέτησε με τον Hopkinson Smith στο Schola Cantorum Basiliensis. Εκτός από τις αδιάκοπες εμφανίσεις του σε σόλο ρεσιτάλ, συμμετέχει σε ποικίλα μουσικά σύνολα και εξειδικευμένες Ορχήστρες παραδοσιακών μουσικών οργάνων και επιτέλεσης όπως Kammerorchester Basel, Academia Bizantina, Balthasar-Neumann Εnsemble, Freiburger Barockorchester, Giardino Armonico/ Barocchisti. Συμμετέχει επίσης συχνά σε Φεστιβάλ. Ο Rosario Conte παίζει τακτικά με την mezzo-soprano Cecilia Bartoli και έχει κάνει ηχογραφήσεις με εταιρείες όπως Deutsche Grammophone, Sony καθώς και για πολυάριθμους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έχει διατελέσει Καθηγητής στα: lute, theorbo, baroque κιθάρα, Basso continuo στο Κονσερβατόριο Piccinni/Bari καθώς και Boito/Parma. Σήμερα διδάσκει στο Κονσερβατόριο Refice/Frosinone της Ιταλίας.
Sofia Gonzato
Viola da Gamba
Sofia Gonzato is from Vicenza. She began playing the recorder under the guide of M° Paolo Faldi at Conservatorio “A. Pedrollo” in Vicenza, where she graduated in 2008.
In 2006 she began playing the viol under the guide of M° Bettina Hoffmann at Conservatorio “A. Pedrollo”, where she graduated in 2017.
She participated to masterclasses with musicians like Daniel Bruggen, Lorenzo Cavasanti, Dan Laurin, Monica Huggett, Johan Hofmann, Claudia Pasetto, Michele Veronese, Manuel Staropoli, Mieneke Van Der Welden, Christoph Coin e Wieland Kuijken.
She played in festivals such as “I Fiori Musicali” in Vicenza, “Festival Galuppi” in Venezia,
“Echi lontani” in Sardinia, “Lana Sakral Musica Project” in Bolzano, “Alchimie di suoni” in Sacile, “Settimane barocche di Brescia”, “Festival Internazionale di Musica Antica” in Ferrara, “Festival Antonio Lucio Vivaldi” in Trieste, “Festival International de l'Opéra Baroque” in Beaune.
She collaborated with baroque orchestra “Modo Antiquo” and took part in recordings for Tactus and Stradivarius with ensembles De Labyrintho and Cappella Artemisia.
Costas Frantzis
Saxophonist
Ο Κώστας Φραντζής είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» (ΕΑΠ). Έχει παρακολουθήσει εργαστηριακά σεμινάρια Jazz & Ελεύθερου Αυτοσχεδιασμού, μουσικής τεχνολογίας & sound design από διάφορους καλλιτέχνες όπως Ανδρέα Μουρτζούκο (Saxelectro), Gareth Davis & Frances – Marie Uitti, Craig Dongoski, τον συνθέτη - sound artist Σταύρο Γασπαράτο, τον συνθέτη ηλεκτροακουστικης μουσικής Απόστολο Λουφοπουλο κ.α.
Ως σαξοφωνίστας έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σύνολα όπως την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων & την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος, τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος, το Ionian Jazzy Trio, τους Singapore Strings κ.α.
Διδάσκει μουσική και σαξόφωνο από το 2014, ενώ διετέλεσε Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (τμήμα Δ.Ε Ελειου Προννων, 2016-2019). Από τον Μάϊο του 2019 διδάσκει Σαξόφωνο στην Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας - Ωδείο Αργοστολίου “Ρόκκος Βεργωτής”. Το 2018 ίδρυσε το Κουϊντέτο Πειραματικής Μουσικής της Φιλαρμονικής Δήμου Κεφαλλονιάς στο τμήμα της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Ελειού- Πρόννων το οποίο παρουσίασε το έργο Paradox in Concert σε δική του μουσική και sound design. Το 2016 συστήνει μαζί με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Ελένη Παργινού την Καλλιτεχνική Ομάδα “Kentro”.
Ερευνά την μουσική και το sound design μέσα από δημιουργικά projects στο ευρύτερο πεδίο των παραστατικών τεχνών (θέατρο, performances, interactive audio/visual installations). Οι ηχητικές του δημιουργίες αντλούν στοιχεία από διαφορετικά πεδία π.χ. ακουστική οικολογία (field recordings), πειραματικές τεχνικές - ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, κλασσικές/jazz μουσικές φόρμες, ψηφιακή επεξεργασία ήχου, χωρικά ηχητικά περιβάλλοντα (spatial audio/ wave field synthesis).
Υπογράφει την πρωτότυπη μουσική και τον ηχητικό σχεδιασμό στις θεατρικές παραστάσεις “Αναφορά σε μια Ακαδημία” (Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ, 2016), “WOYZECK” (Θέατρο ΡΟΕΣ, 2020), στις performances “F- time” (Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, 2016), “SCHEMATA” (πρόγραμμα Rythm - Interreg EL.- AL. Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Σεπτέμβριος 2019), στις Οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις “Aeolus" (Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, 2016), “Immersive Dipole” (Transmedia Labworks, Εναλλακτική Λυρική Σκηνή, Δεκέμβριος 2019)κ.α.
TRIO ANIMA
Το Trio ANIMA δημιουργήθηκε στην Σερβία το 2003. Αποτελείται από τις Aleksandra Ristic- soprano, Ana Velickovic-Igic- flute, Ingrid Jankovic-piano και τον Aleksandar Jakovljevic-violoncello. Οι εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν έργα και επιτέλεση σε Σερβία, Montenegro, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία. Το Trio Anima έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα Φεστιβάλ. Τον Ιανουάριο του 2009 έπαιξε στο Συνέδριο του Leeds “Doing Business in Serbia”. Έχει τιμηθεί παίζοντας στην Εκκλησία St. George Bloomsbury στο Λονδίνο. Έχει τιμηθεί παίζοντας στην Πρεσβεία της Σερβίας στην Βουδαπέστη. Το Trio Anima έχει τις εξής ηχογραφήσεις: Radio RTS, Belgrade Radio 202, Radio Nis, Radio Novi Sad. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα projects όπως "The Tree of Glory" στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2012. Το Trio έχει ηχογραφήσει CD με έργα του Συνθέτη Konstantin Babic ''Medallions plus " το οποίο αναδείχθηκε με τιμητική εκδήλωση στο Παρίσι. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες βραβεύσεις και αφιερώματα στον Τύπο όπως και "World Premières" ρεσιτάλ σε συνεργασία με την "Concertante Chamber Orchestra" με μαέστρο τον Jose Luis Granados. Τον Ιούνιο του 2015 το Trio Anima διακρίθηκε για την επιτέλεσή τους στην Τσεχία και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σερβίας. Συνεχίζει να επιτελεί υψηλό μουσικό έργο.